Vergulden

Prachtig behoud met bladgoud

Op zoek naar een mooie én duurzame afwerking voor uw project? Denk dan aan vergulden. Bij bladgoud vergulden wordt een (kunst)voorwerp voorzien van een dun laagje echt goud. Goud boven de 20 karaat kan door de puurheid niet oxideren en verkleurt dus niet. Bij een juiste verwerking, krijgt het voorwerp niet alleen een prachtige gloed, maar is het ook duurzaam afgewerkt.

Bladgoud is beschikbaar in een groot pallet aan kleuren en diktes. Afhankelijk van het project wordt de juiste soort gekozen. Bij een buitenproject is dubbeltorengoud bijvoorbeeld zeer geschikt. Dit bladgoud heeft een bijzondere legering van goud en platina. Platina is een 100% edelmetaal en maakt het goud harder en slijtvaster. Blaadjes bladgoud zijn buigzaam en flexibel en dus zeer geschikt om sculpturen, maar ook rechte vlakken mee te beleggen.

In een bad vol goud

Naast bladgoud vergulding, kan een voorwerp ook ondergedompeld worden in vloeibaar goud. Deze vergulding wordt opgebouwd in verschillende metaallagen. De onderlaag van het goud is een vernikkeling die het geheel corrosiebestendig en harder maakt. Voor projecten die om een hoge glans en weerspiegeling vragen is dit een zeer geschikte techniek.

Techniek op maat

Bronze Special Art beheerst beide technieken, het vergulden met de hand en het onderdompelen. U krijgt een eerlijk advies over de juiste techniek met het voor u gewenste resultaat. Wij beoordelen wat nodig is om uw object te vergulden. Door het object te voorzien van een technisch goede onderlaag kunnen wij op vrijwel ieder materiaal of formaat vergulden. Objecten van enkele millimeters tot metershoge kunstwerken. Wat ook op locatie plaats kan vinden.

Meer weten?

Iets te kostbaar? Wij bieden ook diverse imitatie goud varianten aan. Dit wordt vaak toegepast bij decoratieve objecten die niet worden aangeraakt of niks te lijden hebben.

Meer weten? Bel ons, stel uw vraag via het contactformulier, of loop binnen voor advies op maat.