Rubbermallen

Grote oplage

Wanneer u van een sculptuur meerdere exemplaren wilt hebben, maken wij van het origineel een siliconen rubbermal. Vanuit deze mal, gemaakt van hoogwaardig materiaal, kunt u meerdere kopieën gieten in zowel was als kunsthars. Het siliconen rubber is flexibel, daarom versterken wij deze met epoxysteunkappen. Zo heeft u geen last van vervorming bij het gieten. De mallen zijn licht en sterk en kunnen jarenlang bewaard en hergebruikt worden.

Vakmanschap

Elk object en iedere sculptuur is een nieuwe uitdaging vanwege de bevorming en technische complexiteit. Het maken van een goede siliconen rubbermal vraagt de juiste aandacht. Wij willen dat u met uw gieting het originele exemplaar zo nauwkeurig mogelijk na kunt maken. Groot of klein, dik of dun, elke maatvoering vergt aandacht en precisie. Een ambachtelijk stuk vakmanschap wat wij graag voor u uitvoeren.

Met de hand vervaardigd

De siliconen rubbermallen worden met de hand vervaardigd. Wij kunnen ze zo aanpassen dat ze ook geschikt zijn voor het gieten van replica’s in was, giethars, beton of gips. Grote mallen kunnen wij aanpassen voor het inleggen van polyester of andere lamineerlagen.

Meer weten?

Wij bieden u ook de mogelijkheid van het 3D scannen van het bestaande beeld of object. Waarna een gelijke, grotere of juist kleinere replica geprint kan worden. Uiteraard kunnen wij deze prints voorzien van een prachtige afwerking naar uw wens.

Heeft u nog vragen over het vervaardigen van een mal of benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen? Bel ons, stel uw vraag via het contactformulier, of loop binnen voor advies op maat.