Restaureren

Restauratie en reproductie

Bronze Special Art heeft een ruime ervaring in het restaureren van (kunst)objecten. Is uw beeld beschadigd, vernield door vandalisme of is uw beeld verkleurd of geoxideerd? Samen met u kijken we naar de meest passende methode om uw object weer als nieuw te maken. Is uw beeld gestolen en is er geen origineel om mee te werken? Wij maken voor u een zo gelijkend mogelijke reproductie.

Specialistisch team

Wij werken met een klein specialistisch team met oog voor detail. Wij hebben alle middelen in huis om uw (kunst)object te voorzien van de meest passende restauratie. Centraal staat het herstellen van het object naar zijn originele staat, vorm en afwerking. Ontbrekende en/of beschadigde onderdelen kunnen wij reproduceren.

Metaal en hars

Beelden van non-ferrometalen (brons, messing, koper en wit-brons) kunnen wij herstellen op onze metaalafdeling en grote projecten op locatie. Dit geldt voor zowel laswerkzaamheden als het op kleur herstellen met patineren. Ook beelden of objecten gemaakt van kunsthars (resin) kunnen wij herstellen en terugbrengen naar de originele kleur.

Originele staat

Door onze ruime ervaring in restaureren, bieden wij verschillende mogelijkheden voor restauratie aan. U kunt rekenen op ons vakmanschap en ruime ervaring in allerlei technieken. Denk aan het opnieuw boetseren van uw object, het vervaardigen van rubbermallen en het geboetseerde object omzetten naar non-ferrometalen. Tenslotte gaan we voor een gedegen afwerking met stralen, lassen en/of patineren.

Replica

Bronze Special Art is ruim ervaren op digitaal vlak. Wij maken gebruik van de moderne 3D scan technologie. We produceren een digitale replica van uw object en kunnen deze voor u printen. Heeft uw (kunst)object speciale waarde? U kunt uw beeld via 3D scan digitaal opslaan. Gebeurt er iets mee, dan hebben wij alle gegevens beschikbaar voor een 3D print.

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons, stel uw vraag via het contactformulier, of loop binnen voor advies op maat.