Brons verwerking

Nauwkeurig en vlot

Bronze Special Art heeft jarenlange ervaring met bronzen sculpturen. In de loop der tijd hebben wij het vertrouwen mogen ontvangen van vele kunstenaars die hun creaties tot volle tevredenheid door ons laten bewerken. Een zeer belangrijk element is dat we met de toets van de kunstenaar werken, waardoor het eindresultaat echt zijn/haar werk is. Onze kracht en onderscheidend vermogen zijn dan ook een combinatie van ervaring, oog voor kwaliteit en een nauwkeurige afwerking.

Beste gietmethode

Wij werken met verschillende gietmethodes zoals “de verloren was methode” (cire perdue), zandgieten en vacuümgieten. Elke aangeboden sculptuur wordt uitgebreid bekeken en besproken voor het kiezen van de meest geschikte gietmethode. Om zo naar een volmaakt eindresultaat toe te werken.

Zorgvuldige afwerking

Na de gieting wordt het bronzen beeld met alle zorg afgewerkt. In samenspraak met u wordt het werk gepatineerd. Wanneer nodig voorzien wij de bronzen beelden op kundige wijze van “draadpennen” of andere bevestigingspunten. Wordt het beeld in stukken gegoten dan lassen wij die met precisie aan elkaar. De lasnaad werken wij uiteraard onzichtbaar weg.

Meer weten?

In ons atelier beschikken wij over een eigen steenzagerij zodat wij uw beeld, nadat het compleet is afgewerkt en gepatineerd, kunnen voorzien van een passende sokkel op maat. Uw visie en wensen bepalen het ontwerp en de uitvoering tot aan het eindresultaat.

Gaat u ook graag de samenwerking met ons aan of kunt u wel wat advies gebruiken? Bel ons, stel uw vraag via het contactformulier, of loop binnen voor advies op maat.