Beelden gieterij

Identieke replica

Heeft u een mooi beeldontwerp, dat u graag in grote(re) oplage uitvoert? In onze beeldengieterij verzorgen wij afgietsels van (kunst)objecten. Wij gaan voor een identieke replica van uw ontwerp zonder enig detailverlies. Wij zetten onze kennis, ervaring en moderne geavanceerde apparatuur in om zo volledig aan uw wensen en verwachtingen te voldoen. Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit gietingen en afwerkingstechnieken. Het gehele proces wordt met zorg uitgevoerd en krijgt onze volledige aandacht.

Strak afgietsel

Bronze Special Art maakt gebruik van polyester gedragen harsen (Resin), Epoxy’s en Polyurethaan (PU). Deze krachtige en vloeibare kunsthars kan na verwerking zowel binnen als buiten gebruikt worden. Voor een zo strak mogelijk afgietsel, wordt de gebruikte hars voor het gieten gevacuümeerd. Zo ontstaan er geen oneffenheden of lucht in uw (kunst)object. De hars wordt vaak gemengd met een composiet. Wat het beeld verstevigd en verzwaard.

Lamineren

Objecten die niet gegoten kunnen worden in kunsthars, vanwege materiaal of maatvoering, kunnen gelamineerd worden. Meerdere lagen versterkingsmateriaal worden over elkaar geplaatst. Daarna maken wij met behulp van een mal een zelfdragende constructie.

Meer weten?

Bronze Special Art neemt alle tijd om naar uw wensen te luisteren en te realiseren. Bel ons, stel uw vraag via het contactformulier, of loop binnen voor advies op maat.

Voor een mooie afwerking kunt u ook bij ons terecht. Lees er meer over bij metaalcoatings. En voor de verschillende patina’s en afwerkingen, neemt u een kijkje bij finishes.