3D scan

Scannen en printen

Bronze Special Art is ruim ervaren op digitaal vlak. Met onze geavanceerde, moderne 3D scanapparatuur en techniek digitaliseren wij uw tastbare (kunst)object in precisie. Een techniek die zeer geschikt is voor het dupliceren, vereeuwigen, vergroten of zelfs verkleinen van uw object. In een mum van tijd beschikt u over meerdere modellen van uw ontwerp, uitgevoerd in gelijke of aangepaste maatvoering, of heeft u een exacte 3D tekening van uw (kunst)object. Waar kunnen wij u mee van dienst zijn? Met een verscheidenheid aan mogelijkheden en ruime ervaring gaan wij graag voor u aan de slag. Wij verzekeren u een zorgvuldig uitgevoerde scan en nauwkeurig 3D bestand.

Tijdwinst

De mogelijkheden met 3D scan- en printtechniek zijn eindeloos en hebben diverse voordelen. Het is vaak niet rendabel om een tastbaar (kunst)object opnieuw te boetseren in een afwijkende maatvoering. Boetseren kost tijd, tijd die u met een geavanceerde 3D scantechniek bespaart. Een (kunst)object van 10 cm vergroten wij met gemak naar een beeld van een meter. Dus hoe klein of groot wilt u het hebben? Van millimeterwerk tot het opbouwen van objecten van enkele meters hoog. Bij metershoge werken worden er verbindingen mee geprint. Het beeld wordt opgebouwd uit lagen die verlijmd worden. De verbindingen sluiten perfect aan en geven het object de gewenste stevigheid mee. Wij kunnen uw 3D scan ook omzetten naar een rubberen mal. Handig wanneer u in een zeer kort tijdsbestek een grote serie replica’s wilt vervaardigen. Het grote voordeel van 3D scannen en printen is precisie en tijdswinst. Houd er wel rekening mee dat het proces niet goedkoop is. Wij adviseren u graag in de meest passende techniek voor uw project.

Levendige uitstraling behouden

Ondanks de precisie van de scan, kan bij een 3D geprinte replica de levendige toets van de kunstenaar verloren gaan. Hierdoor verliest het object het gevoel. Gelukkig hebben wij daar bij Bronze Special Art een oplossing voor. De handmatige toets voegen wij met boetseermaterialen toe en zo komen wij toch zo dicht mogelijk bij het origineel mét de toets van de kunstenaar.

Meer weten?

Wat is voor u de meest passende manier voor het maken van een replica van uw (kunst)object? 3D scannen en printen is een precieze en tijdbesparende optie. Toch kan boetseren beter bij uw project passen. Wij horen graag waar wij u mee kunnen helpen en geven advies op maat.

Wij zijn benieuwd naar uw wensen. Bel ons, stel uw vraag via het contactformulier, of loop binnen voor advies op maat.